העברת עץ בן 4 שנים מהמשתלה לבית - לעניין ערלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/23 17:59 ח באב התשפג

שאלה

שלום רב

לפני כשנתיים קניתי עץ בן 4 שנים במשתלה. העץ היה בתוך שק עם חורים של 2 ס"מ ויותר וגדל על הקרקע.

העברתי אותו בנסיעה של כשעתיים ואז הוא היה מונח על האדמה בגינה קצת יותר משבועיים, ולאחר מכן שתלתי אותו.

מה הדין לגבי פירות העץ? האם מניין השנים נספר מרגע ששתלתי אותו אצלי או ניתן לכלול גם את השנים בהם היה במשתלה?

לציין שהשתילה נעשתה לפני ראש השנה שכן זו הייתה שנת שמיטה.

תודה יוסי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שאינך יודע על המשתלה, כיצד הוא עמד שם, על כן יש למנות שנות ערלה מהשעה שקנית במשתלה. העברה אפשר להקל. אם העץ נקנה לפני ראש חדש אלול תשפ"א הפירות הראשונים שאפשר לאכול הם הפירות שיחנטו אחר טו בשבט תשפ"ד.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ