נדרים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/07/23 18:00 כז בתמוז התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום, אני ומשפחתי היינו בשריפה גדולה ובסכנת חיים ממשית. אני נדרתי בקול שאשתדל לשמור שבת ושבכל פעם שאמא שלי תדליק נרות שבת אדליק ביחד איתה. אני יודעת שאני אעשה ככול שביכולתי לעמוד בנדר הזה אבל מפחדת שלא אצליח. מכיוון שאני אמורה לטוס ביום שבת. מכיוון שאמרתי שאשתדל לשמור שבת משהו יכול לקרות לי אם זה לא יהיה בשליטתי? מכיוון שלא אני קבעתי את הטיסה. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה את כמובן צריכה לעמוד בקיום דברייך,

בכל אופן, על מנת שלא תעברי גם על איסור של נדרים, תעשו התרת נדרים.

בשורות טובות