היסטוריה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/07/23 14:39 כה בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רציתי לשאול האם ניתן לומר שמבחינה היסטורית/מחקרית אין הוכחה חזקה כנגד האימרה הבאה: רובו המוחלט של עם ישראל (כולל כל כיתותיו השונות שהוא כלל עד לאותה תקופה) קיבל על עצמו את הדרך התלמודית להתחייב בה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה קשורה בהמון שאלות אחרות, כגון: מה זה עם ישראל (כיצד מגדירים אותו) ועוד שאלות רבות. אבל העיקר הוא שהעם היהודי בחר בדרך התלמוד, וכל הכתות למיניהם נעלמו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ