הלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/07/23 00:17 כ בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב אמא שלי מסורתית מאמינה באלוקים מדליקה נרות שבת לא מדליקה אש בשבת אבל לא שומרת שבת

ואני כן לפעמים היא מפחדת שאני הולכת לשיעורי תורה האם יש לרב עצה בשבילי מה לעשות שיגרום לה פחות לפחד עליי?

היא מפחדת שאני אתרחק או יגזים יותר מדי כשהיא רואה שאני שמה סנדלים וגרביון היא מפחדת ואומרת לי למה אני שמה ולא באלי לענות לה אז אני אומרת שסתם אני שמה ולפעמים אני לא שמה ואז יוצאת מהבית ושמה כדי שלא תפחד

היא גם פחות אוהבת שאני מתחזקת בצניעות מה עליי לעשות?

עוד כמה שאלות :

1. אם אני מתלבשת מתלבשת צנוע כמו שצריך ומישהו מסתכל עליי האם זה הפסוק ולפני עיוור לא תתנו מכשול

נחשב פה? האם זה נחשב שהכשלתי אותו?

2. אני משתדלת להתלבש חצאיות ארוכות מעל ומעבר ורחבות אך הצבעים שלהם זה לפעמים גם תכלת ירוק זית

חום השאלה שלי האם זה צנוע ללבוש חצאית צנועה אבל הצבע שלה לא עדין?

אני יודעת ששחור זה טוב ולא בולט

אבל האם כדי להיות צנוע כמו שצריך אני צריכה לשים רק חצאיות שחורות?

3. שאלתי פה שאלה אם זה בסדר שאבא שלי קורא בשבילי אשת חיל

אך לא ציינתי שההורים שלי גרושים זה לא לאמא שלי זה בשבילי האם עדיין הוא צריך להגיד את זה?

4. כל שבוע אני הולכת לשיעור תורה

בבית כנסת למטה יש 10 גברים בערך

ובעזרת נשים למעלה 3 נשים

האם זה מקובל בשיעור הלכה

לשאול שאלה? כי לפעמים הרב מדבר על הלכות שבת ויש לי שאלה ואין לי איך לשאול

תודה רב כבוד הרב

תשובה

בס"ד

א. לגבי צניעות אי אפשר להתפשר וחייבים בצניעות, אפשר לחשוב על דרכים שהאמא לא תפגע.

ב. את לא עוברת בלפני עוור אלא כשהבגד הוא מושך במיוחד (או לא תפור) ולכן כל בגד רגיל בארץ וכל הצבעים לא מהווים בעיה כלל. לגבי אדום השו"ע החמיר.

ג. כבר כתבתי שאדם אומר אשת חיל, ללא קשר למעמדו, וכולנו מזמינים את המלכה לשבת.

ד. זה תלוי במקום ובמנהג שם, צריך לשאול את הרב לפני השיעור האם זה בסדר לשאול מעזרת נשים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ