גזל וגניבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/23 06:57 יד בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בתהליך של התחזקות חזקה ועדיין יש קשיים אבל מה שבאמת יושב לי על הלב שזכור לי שקצת אחרי הבר מצווה שלי הלכתי לשחק ולא היה עליי כסף ורציתי ממש קרטיב אז הלכתי ולקחתי ללא תשלום קרטיב ואני ממש רוצה להחזיר כל אגורה לאותה חנות שממנה לקחתי אבל אני לא יודע איך לעשות את זה, ועוד מקרה של הבית ספר שלי שיש הרשמה כל חודש מחדש לחדר אוכל וכפי שזכור לי אז סה״כ הכל שלקחתי זה 3-4 מנות אבל אני לא יודע איך אני אמור להחזיר את מלוא הכסף כי אם אגיד להם שגנבתי יעיפו אותי ואם סתם אביא להם כסף הם לא יקחו מה אני אמור לעשות בשני המקרים ?

תודה רבה ומחילה מכבודך אני מתבייש במעשיי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תהליך התשובה יש בו תחילה הכרה בחטא, חרטה על המעשה, קבלה לעתיד ווידוי על המעשה. נראה שאצלך יש את חלקי התשובה החרטה וצריך גם קבלה לעתיד שלא תיקח משל אחרים, וכמו כן צריך להתוודות בתפילה על המעשה שנעשה.

לגבי הכסף בשני המקרים תניח את הכסף במקום שרק בעל הבית ימצא אותו, וכך תשלם לו. כמו כן אפשר לקנות דבר מה לבית הספר בשווי המנות שזה יהיה לטובת בית הספר והתלמידים. בכו"א במקרה שלך כדאי להניח את הכסף במקום שבעלי הבית ימצאו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ