התיקון שלי בעולם הזה התפספס - האם אני עומד למות ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/23 06:48 ז בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב.

נניח בדיעבד גיליתי שהתיקון שלי בעולם הזה התפספס..האם חלילה אלך בטרם עת מהעולם הזה?

מה עוד נותר לי לעשות בזה העולם אם לא עשיתי את הייעוד שלשמו נשלחתי בעולם הזה.

אשמח לתשובה תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

האם אני יכול להציע לך דרך אחרת להסתכל על חייך ?

אין לנו שום כלי לדעת מהו ה״תיקון״ שעלינו לעשות לעולם, וממילא אין מושג כזה של ״פספוס״ התיקון שלנו.

אנחנו יודעים כי כל עוד אנחנו חיים בעולם אנחנו קרואים לעשות טוב ולמאוס ברע, וזהו התיקון שלנו בעולמנו.

וממילא, אורך החיים שלנו אינו יכול להיות מוערך על ידינו, ואין אדם יודע את יום מותו.

ובכלל, טוב להימנע מפחדים מיותרים, וללכת בדרכי אברהם אבינו עליו השלום שציווה את בניו לעשות צדקה ומשפט, ובכך לממש את מהות חיינו.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב