הגדרה דתית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/06/23 13:07 ז בתמוז התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני בחורה שגדלה כל חייה בציונות הדתית .

ההורים דתיים לאומיים , הבית כנסת דתי לאומי, והאולפנה חרד"ל - דתי לאומי.

במשך כל השנים האלו הגדרתי את עצמי מבחינה דתית כלא מוגדרת .

כלומר ,אני עובדת ה' שמתפללת כל בוקר ומשתדלת לקיים מצוות אך לא מתעסקת בהגדרה שלי מול החברה.

עכשיו בתקופת השידוכים אני חווה קושי , כאשר בחורים רוצים לדעת איך אני מגדירה את עצמי וקשה לי עם הגדרות.

מה עלי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הפילוג החברתי-מגזרי בישראל כל כך עמוק שאי אפשר להיות 'לא מוגדר'.

אמחיש זאת בשאלות אל פיהן תוכלי בקלות לגלות מה ההגדרה שלך - גם אם אינך חפצה בה:

מה את עושה ביום השואה? ביום הזכרון לחללי צה"ל? ביום העצמאות? ביום ירושלים? אם יש לימים אלו משמעות בחייך - את לא חרדית.

כיצד את מתייחסת לתפילה לשלום המדינה שנאמרת בכל שבת? אם את לא יוצאת מבית הכנסת, את לא חרדית.

האם את סומכת על כשרות רבנות? חרדי לא סומך על כשרות רבנות (גם לא כשרות מהדרין).

הבחורים שמצפים ממך להגדרה, פועלים מתוך בגרות ואחריות. הם עתידים להקים משפחה. ילדיהם יגיעו למסגרות חינוך. אין מסגרות לא מוגדרות. הם רוצים לדעת מה תהיינה מסגרות החינוך של ילדיהם. זו שאלה קריטית שאי אפשר לתת לה תשובה ללא הגדרה דתית.

בהצלחה!