חילול שבת למען מצווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/23 07:28 ז בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

שמי הדר ובשכונה שבה אני גרה במשך כמה שנים כבר בני נוער בגילי מוצאים ילד עם צריכים מיוחדים בשבת בצהריים לשעה

בזמן האחרון הנענות נמוכה ולכן אני וחברותי משתדלות לעשות כמעט בכל שבת

יש כמה ילדים ממשפחות חילוניות

ולכן שאלתי האם זה חילול שבת?

למשל יש ילד שעד עכשיו העדפתי לא לעשות לו שאמא שלו מסיעה אותו אלינו לפארק (מרצונה ולא מבקשתנו)

אבל עכשיו כבר כמה שבתות שאף אחד לא מתנדב לבוא לשחק איתו

מה לעשות במקרים כאלו

או יש משפחה שהמנעול שלהם חשמלי ואם דופקים בדלת הם צריכים לחלל שבת כדי לפתוח לנו את הדלת בשביל שנקח את ביתם לפארק

אשמח לתשובה

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח גדול מאוד על דרככן.

ילד עם צרכים מיוחדים זכאי לסיוע ולחיזוק, ללא קשר לשאלת שמירת ההלכה של משפחתו, וכן גם משפחתו זקוקה לאוויר לנשימה כדי לשאת במשא הזה, ומה שאתן עושות הוא מעשה חסד של ממש, והליכה בדרכי ההלכה, ובדרכיו של הקב״ה.

אם היה מדובר בחילול שבת ישיר שלך - היינו נמנעים מלעשות זאת, מכוח קדושת השבת וחובת שמירת המצוות.

אולם לא אתן מחללות שבת, כי אם המשפחות של הילדים האלה מחללות שבת לצערנו. לא אתן נותנות מכשול בפני עיוור, ולא אתן מסייעות לדבר עבירה. לא זו בלבד, אלא שהילד לא צריך לסבול בגלל חטאי הוריו.

אל תימנעו אפוא מלעשות את מעשה החסד הגדול הזה, ואולי גם זה יפתח פתח למשפחות, שכן אתן תאהבו שם שמיים על הבריות, ואפשר שזה יביא אותן לרצות להיות חלק מהעולם הרוחני שבו אתן נוהגות.

כל טוב