כפיפות רבנים לרבנות הראשית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/06/23 10:47 ל בסיון התשפג

שאלה

שלום לרב שרלו היקר,

התפרסם כי יש חוק שכל הרבנים יהיו כפופים לרבנות הראשית.

רציתי לשמוע את עמדתך ומה תעשה.

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני מעריך שמדובר בפייק ניוז.

לחוק כזה אין שום משמעות.

רבנים כפופים להלכה, לקב״ה, להבנתם בתורה.

לא לפוליטיקאים שיקבעו להם למי הם צריכים לשמוע מבחינה הלכתית.

אני מעריך שמדובר בפייק ניוז, כי כאמור - אין לחוק הזה שום משמעות ולא תהיה לו שום השפעה על רב הנאמן להלכה, לקב״ה ולהבנתו בתורה.

מה שאני יודע הוא שפורסמה הצעת חוק, שמשמעותה למעשה השתלטות של הפוליטיקאים של מפלגות חרדיות על מינויים לרבנים רשמיים.

את המשמעות של זה למעמד הרבנות יכריע הציבור. אני מעריך שההכרעה תהיה התרחקות מעולם הרבנות הרשמית יותר ויותר, וראייתה כמנוף פוליטי ולא כפי שהיא צריכה להיות - מקור רוחני, תורני ומוסרי.

וציבור מבקש את דבר ה׳ ימצא את דרכו.

כל טוב