שלום, אחותי נפטרה השבוע ואנחנו מתכננים את הכיתוב על המצבה. הבעיה היא שהחליפה 3 פעמים שם פרטי ושינתה דם משפחה. אנחנו בדילמה לאיזה שם להיצמד ולכתוב והא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/06/23 16:51 יט בסיון התשפג

שאלה

שלום,

אחותי נפטרה השבוע ואנו מתכננים את הכיתוב על המצבה. הבעיה, היא החליפה 3 פעמים את השם וקיצרה את שם המשפחה.

השאלה היא האםלכתוב את שלושת השמות?

להשאיר את שם המשפחה הראשון?

אימי בחיים ב"ה ואבי נפטר מה כותבים ואיך?

אודה מאוד לכבודו על המענה המהיר

תשובה

מהשמים תנוחמו.

כתבו כפי הנראה לכם. במקרה של דעות שונות - דעת בעלה היא הקובעת, כיון שאחריות הקבורה היא עליו.

אם אין אפשרות לשאול אותו אז השמות החשובים הם השם בלידה או השם האחרון.

שם המשפחה לפי מה שהכירו אותה כאשר היא נפטרה.

אם רוצים לכתוב את שמות ההורים אז כותבים בת יצחק ז"ל ורבקה תבלחט"א =תבדל לחיים טובים וארוכים

בהצלחה דוד לוי