תבש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/06/23 23:14 יז בסיון התשפג

שאלה

שאלה קשה בהלכות שבת שהיתה בקהילה השבת. לאחראי על מרפאה הגיע נער שיש צורך לעשות פעולה עבורו בשבת כדי למנוע חשש זיהום. לצורך הפעולה צריך לקבל אישור מההורים שלר היו בנמצא. הם גם לא ענו לטלפונים. האם ניתן לשלוח אליהם רכב כדי לקבל את האישור שאין ברירה אחרת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באופן עקרוני אפשר לנסוע אם זה יציל את הנער החולה. בודאי שאם אפשר שגוי יסע להביא אותם עדיף אבל אם אין גוי אפשר אפילו על ידי יהודי, חלל עליו שבת אחת כדי שישמור שבתות הרבה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ