ניצול

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/06/23 23:11 יז בסיון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב העונה.

תהיתי אם כשרבי עקיבא גילה את אורה של התורה, הוא הרגיש החמצה על כך שלא התחיל ללמוד אותה קודם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם לא צריך להרגיש רגשות החמצה, אלא לדעת שכל דבר בעתו, ואם היה רועה צאן הוא ילמד מכך איך לחנך עשרים וארבע אלף תלמידים, כל תלמיד הוא בפנ"ע וכשם שבעלי חיים צריך לתת את היחס לכ"א ואחד, כך לכל תלמיד ותלמיד, וכשם שישעיהו אומר פרק מ פסוק יא

כְּרֹעֶה֙ עֶדְר֣וֹ יִרְעֶ֔ה בִּזְרֹעוֹ֙ יְקַבֵּ֣ץ טְלָאִ֔ים וּבְחֵיק֖וֹ יִשָּׂ֑א עָל֖וֹת יְנַהֵֽל.

רק רועה עדר יודע כיצד להנהיג ישיבה גדולה, נראה שר"ע אמר לעצמו מכל מה שעשיתי אני יכול ללמוד, ואין כל טעם להרגיש החמצה או רגשי אשם, העיקר ללמוד מכל מה שעובר על האדם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ