פרישה לפני ווסת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/06/23 23:17 יז בסיון התשפג

שאלה

אני אמרתי לאישתי שאני רוצה להמנע ממגע מכל מגע ביום של הפרישה כי אני לא בטוח בעצמי וזה ההלכה אבל היא מתעקשת שכן יהיה מגע רגיל כולל במיטה בלי בגדים כי היא מרגישה בטוחה בעצמה מה התשובה לזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיקר הפרישה היא רק בעונה עצמה דהיינו אם היה פעם שעברה לילה גם הפעם הפרישה היא לילה, הנהגת כד שעות היא חומרא שנהגו בה אבל אם לאשה קשה לא כדאי לריב על כך, ואתה שלום וביתך שלום וכל אשר לכם שלום.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ