התלבטות בן שמות לבן

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 06/06/23 22:28 יז בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובעלי לא מסכימים על שם לילד אפילו לא בכיוון.

אנו מתלבטים על שם שאני מאוד רוצה אבל הוא לא ואני לא רוצה את השם שהוא רוצה.

השמות הם רואי ובן.

אשמח לעזרה.

חשוב לי שהשם יהיה מהתורה בעל משמעות.

המון תודה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית כל שיהיה הרבה מזל טוב!

כידוע הקב"ה משפיע גילוי של רוח הקודש בהורים בעת שהם בוחרים שם לבנם.

חשוב מאוד שתהיה הסכמה ביניכם. הרבה פעמים ואצל הרבה זוגות ההתלבטות נמשכת אף אחר הלידה וזה תהליך טבעי.

יש לציין שבאופן עקרוני אין כמעט הגבלה הלכתית בבחירת השמות, עם זאת אני ממליץ להשתמש בכללי האצבע הבאים לצורך בחירת השם:

1) שלא יהיה שם של רשע מפורסם.

2) שיהיה שם עברי.

השמות ששניכם מתלבטים בהם אכן הולכים לאור כללי האצבע הנ"ל. אולי ניתן לחשוב על שמות נוספים שיכולים להיות מוסכמים על ידיכם.

רק בריאות, נחת ושמחה!