האם לספר להורים שכמעט נקלעתי לתאונה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/23 15:14 יז בסיון התשפג

שאלה

שלום הרב, היום כמעט נקלעתי לתאונה: האצתי על האופניים בדרכי הביתה ללא זהירות כשמהחנייה בדרך יצאה מכונית שבה לא הבחנתי, למרבה מזלי הצלחתי להסיט ולבלום את האופניים בזמן בלי שנפצעתי ובמזל גדול יותר לא נגרם נזק לאופניים או יותר חשוב למכונית. הנהג גם היה מאוד מנומס ולא כעס עליי. מה שכן לא סיפרתי עדיין להוריי שכן אני לא רוצה סתם להדאיגם כשבסוף לא נגרם שום נזק אבל מכיוון שאני חושב שהם אולי היו רוצים לדעת נקלעתי לדילמה, האם לומר להם או שאני לא חייב?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי ההלכה אם הם לא שואלים אותך, אתה לא חייב לספר להם.

לפי מה שאני קורא בשאלה שלך - יש לך תחושה פנימית (נכונה!) שאתה רוצה לשתף אותם.

לכן אני ממליץ לך לשתף אותם. אני מעריך שהשיתוף שלהם בכמעט-תאונה, יעורר בך יותר את החובה להזהר ולהישמר בדרכים.

ד' ישמורך מכל רע ישמור את נפשך!