פרשת השבוע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/06/23 08:32 יט בסיון התשפג

שאלה

שאלה בנושא הפרשה - שלח לך.

בראשון בפסוק כ' נכתב כי: "ומה הארץ השמנה הוא אם רזה היש בה עץ אם אין והתחזקתם ולקחתם מפרי הארץ והימים ימי בכורי ענבים"

האם בנכתב "והימים ימי בכורי ענבים" ניתן לאמר או לראות כי משה לאחר שמוסיף את האות י' ליהושוע כדי להגן עליו מפני המרגלים, רומז ליהושוע כי לעתיד המרגלים יוציאו דיבתה של הארץ ברומזו - אל תגידו לי שאין בארץ כי יש וכי הראות טובה ומדובר בימים טובים ודשנים שיש בהם וודאי לראות את עושרה הרב של הארץ ואם תגידו שאין - אני יודע כי "והימים ימי בכורי ענבים" כלומר אני יודע מה יש שם כפי שהובטח אז אל לכם להטות.

סה"כ הצעה שלי להתבוננות, לבחון באם אפשר להגיד את מה שכתבתי!

אודה לתשובה

אייל ימיני

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לומר את דבריך. אנו יודעים שמשרע"ה לא חשב כלל לשלוח מרגלים לא"י, אלא שהעם דרש והוא נענה להם, כפי שמביא רש"י בתחילת הפרשה. דהיינו ייתכן וחשש שמא המהלך של המרגלים יהיה גרוע ולא יסתדר, ועל כן לא רצה לשלוח וכאשר שלח הזהיר אותם.

יישר כח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התו רה והארץ