שמירה בתלמיד חכם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/23 05:31 טז בסיון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

נתקלתי בהלכה לא מובנת לי מסיבתה בקיצור שולחן ערוך של הרב גאנצפריד, והיא: "אל יצא תלמיד חכם יחידי בלילה", ואני לא מבין מדוע. אינני תלמיד חכם במיוחד, ואינני חושש לצאת יחידי בלילה ואני אף עושה זאת. מדוע תלמידי חכמים שידועים להם כללי וחוקי התורה ויודעים להזהר ולהישמר לנפשם גם ממראה פתאומי שעלולה לקרות אותם "בנשף בערב יום באישון לילה ואפלה" - מזהירה ההלכה בהוראה זו?

בברכה,

יואל פלד

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרבה עבריינים ופושעים מנצלים את חשכת הלילה לפעולות אפלות.

מי שיראה ת"ח יחידי בלילה, עלול להרהר אחריו ובכך יגרם חלילה, חילול ד'.

כדי למנוע זאת, אסור לת"ח לצאת יחידי בלילה.