גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/06/23 22:33 יד בסיון התשפג

שאלה

רימיתי במבחנים בכיתה ז האם אני עובר על גזל כשאני מגיע לישיבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כאן איסור גזל, כיוון שמקבלים לפי מספר מודדים ולא רק מבחן אחד, אלא מכלול דברים. אמנם עברת על איסור של שקר ויש לעשות על כך תשובה, כגון וידוי וקבלה לא לעשות כן בעתיד ולהשמר מאד בדבורים ומעשים שיכולים חלילה להביא לידי שקר והונאה. לישיבה תלך ותלמד טוב את סוגיית השקר והאמת, ואי"ה תצליח בלמודך ויהי רצון שזה יהיה החטא היחיד שלך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ