זיווג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/23 10:22 יז בסיון התשפג

שאלה

לכבוד הרב

היי

יש משהו בעולם הזה שלא הגיוני לי

איך ה' שולח לכולם זיווג ולי לא

אני בת 31.

אנשים מסביבי מכירים מתחתנים מביאים ילדים

גם אנשים חילוניים גמורים מקבלים זייוג ילדים הכל ואני לא

כאילו אין צדק בעולם

איך זה שה' מביא לאנשים חילוניים יותר מזה לגויים ולי לא ??

ואני מתפללת ומנסה הרבה ולא מגיע לי

גם שמתי את הברכה המפרוסמת בחנוכיה לא נראה שזה עוזר כי עוד מעט חנוכה הבא וכלום לא קרה .

וגם שהכרתי מישהו שממש הרגשתי שזה זה וחשבתי שזה מתאים קיבלתי ברקס ממנו

יש לי בת דודה בת 40+ לא נואה זה הגיוני

?

וגם אחותי בת 37

מתי מתי היא תביא ילדים ואםבכלל

ההורים שלי לא צעירים

מרגיש שכולם מתקדמים יש להם זוגיות משפחה ואני תקועה שנייים

וגם שיש לי דייטים כאילו ה'שולח אליי את כלהאנשים שלא מתאימים לי ואין קשר וחיבור ביננו מה הקטע ?

וגם שאני מנסה להכיר ואני חושבת הנה אולי זה זה ויש לי צפייה ץמיד בסוף יש אכזבה וכלום לא קורה .

אני תקועה במצב הזה שנים ארוכות

לא יודעת כבר מה לחשוב

ולפעמים זה מערער לי את האמונה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקב"ה מעמיד אותך בניסיון קשה, כמעט בלתי אפשרי.

אף אחד לא יכול לבקר אותך על התגובות שלך, גם אם יש בהם לפעמים ערעור אמונה. כבר נאמר "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו".

אני מבין את הכעס שלך את תחושת ההשפלה והכישלון, אני מכיר את המצב הזה אצל בנים ובנות שמצויים בניסיון דומה.

אנסה להדריך אותך בשלשה כיוונים:

1. יש לך כאב רב, כעס, קנאה ועוד רגשות שליליים רבים - בצדק!

את צריכה אדם שלפניו תוכלי לפרוק את כל המטען הכבד הזה, כבד מנשוא. למרות שיש משפחה וחברים - על פי רוב אי אפשר למצוא ביניהם מישהו שאפשר לרוקן לפניו את כל המטען הנורא. לכן אני ממליץ על מפגש טיפולי (פסיכולוגית \ עו"סית). לפגוש מישהי מבחוץ, שיודעת ומוכנה לשאת יחד אתך את הכאב, התסכול, הצער, הדאגה, החרדה, הייאוש, הדיכאון ועוד עוד משקולות כבדות שרובצות עליך.

2. צריך להיזהר שלא להפוך את פרק החיים הנוכחי למצב של 'המתנה' - כאילו אין לך עכשיו חיים עד שתתחתני. בכל רגע ורגע צריך לחיות ולשמוח על מה שיש. תשקיעי בעבודה או בהתנדבות, תצאי עם חברות או אחיות שלך לקניות ולבילויים, לנופש ולטיולים. אסור לך בשום אופן לוותר על שמחת החיים שלך.

3. תשקיעי מחשבה ותכנון רציניים בחיפוש זוגיות. תחפשי הזדמנות להכיר בכל הדרכים (חברים, אתרים ברשת, מפגשי פנויים פנויות...).

אחרי כל דייט תנתחי לעצמך את האירוע ותפיקי לקחים: מה היה נכון מצדך או לא נכון.

תזכרי בהיכרויות משנים שעברו. אנשים משתנים, אני מכיר הרבה זוגות שנפגשו שוב אחרי תקופה ובפעם השנייה הצליח.

בהצלחה!