מהו רגש התסכול לפי התורה ואיך מתמודדים איתו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/05/23 19:21 יא בסיון התשפג

שאלה

לעיתים אני מתוסכל שאני לא מצליח בלימודים או שמשו לא מסתדר לפי רצוני, האם זה כמו כעס שעלינו להתשודל לא לתת לזה ביטוי?

האם תיסכול זה פער מרצוני לבין רצון הבורא ועליינו להתמודד איתו באמצעות מאמץ כדי להתגבר על קשיים?

האם ביהדות והתורה יש איזה הנחיות איך להתמודד עם תסכול?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ההנחיה הכללית של התורה היא לפעול בדרך שתביא לבריאות הגוף ולבריאות הנפש.

הרמב"ם כותב (הלכות דעות): הואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא שהרי אי אפשר שיבין או ידע דבר מידיעת הבורא והוא חולה לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו מדברים המאבדין את הגוף ולהנהיג עצמו בדברים המברין והמחלימים ואלו הן:

הדברים הללו נכונים באותה מידה גם במצוקות הנפש. אדם מתוסכל, כועס, מדוכא... לא יכול לעבוד את ד' באופן מלא ושלם.

לכן יש חובה למנוע (עד כמה שאפשר) ולטפל במצוקות הנפש כמו במצוקות הגוף.

הטיפול הוא לפי מה שמסייע לך לשחרר ולהקל על הקשיים שלך.

בהצלחה!