עולם הבא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/06/23 08:44 יז בסיון התשפג

שאלה

שלום הרב,

רציתי לדעת קושיא שעלתה לי מתוך לימוד על הגדרת העולם הבא, מתוך המקור שראיתי מצד אחד מרבי יהודה פתיה שדיבר על העולם הבא מדובר שזה ימי תחיית המתים ושם זה קבלת השכר של הנפש והגוף כאחד באלף השביעי ומשם ממשיכים לכל שאר הדברים שיקרו. מצד שני לפי דברי הרמב"ם בהלכות תשובה משמע שעולם הבא זה כמשמעו עולם רוחני למעלה לפני תחיית המתים שנהנים מזיו התורה על פי הכתוב שאין אכילה ושתייה בעולם הבא.

אז קצת לא ברור איך ליישב את כל הסוגיא הזאת. תודה מראש על התשובה.

תשובה

שלום וברכה,

הרמב"ם במשנה תורה הלכות מלכים פרק יב הלכה ב מתייחס לשאלתך:

" וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו שדברים סתומין הן אצל הנביאים גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו אלא לפי הכרע הפסוקים ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן ולא ישימם עיקר שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה"

בברכה דוד לוי