צער בעלי חיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/23 06:19 ג בסיון התשפג

שאלה

בס״ד

לפני כמספר שעות בזמן שליחת השאלה הצלתי שני ציפורים (כנראה זוג) הם היו לכודים בין החלון למתרס

השאלה היא האם הדבר כעין שילוח הקן שהרי בלי ההורים ודאי שהגוזלים ימותו ודאי אמנם שיש כאן עזוב תעזוב

תשובה

שלום וברכה

איני בטוח שהבנתי נכון את השאלה.

אם השאלה היא האם מדובר במצוות שילוח הקן ככתבה וכלשונה - לא היה כאן שילוח הקן.

אם השאלה היא האם ניתן לראות בפעולה מבורכת זו שעשית הרחבה של מה שנצטווינו בתורה על שילוח הקן - נראה בוודאי שכן. שהלוא הרמב"ן שם מלמד שמצוות שילוח הקן היא מצווה "מבוארת", כלומר: שכבר נכתבה בחומשים קודמים, והוא טוען שהיינו יודעים אותה ממצוות "אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד". הדבר מלמד שלפי שיטתו (הידועה מאוד גם במצוות "קדושים תהיו") אנו לומדים לא רק את מוקד המצווה המדויק, כי אם גם את הרחבתה.

תוכל לראות על כך שני שיעורים באתר של ישיבת אורות שאול:

כל טוב ויישר כוח