שמש בגבעון דום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/23 06:15 ג בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

איך יכול להיות שמתואר שהשמש נעצרה בשמיים (בקרב של יהושע עם מלכי הדרום), אם כיום אנחנו יודעים שהשמש לא מסתובבת סביב כדור הארץ אלא להפך?

ראיתי שיש פירוש שהשמש לא באמת נעצרה אלא המלחמה הייתה מאוד מהירה ולכן זה היה נראה כאילו הזמן נעצר והשמש לא באמת עצרה, אבל האם יש הסבר שמתייחס ל"טעות" הזאת? הסבר שמסביר איך יכול להיות שהשמש עצרה, כשלפי מה שידוע היום השמש לא מסתובבת סביב כדור הארץ?

מקווה שהבנת את השאלה..

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

אני מבין היטב את השאלה.

אולם אין בכוחי לשחזר מה אירע שם.

ובעיקר - נראה לי מוזר לנסות ולמצוא הסבר מדעי לדבר שמתואר בנבואה כנס.

על כן, אפשר שמישהו אחר יסביר טוב יותר.

כל טוב ויישר כוח על חיפוש אמת