האם אתאיסטים הם כעובדי עבודה זרה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/05/23 15:12 א בסיון התשפג

שאלה

כידוע יש הרבה הרחקות מעובדי עבודה זרה "לא תחנם" ועוד איסורים דומים, האם זה חל גם על אתאיסטים שהרי הם כופרים בעיקר ואולי אף הם יותר חמורים מעובדי עבודה זרה?

אם אפשר תשובה מפורטת עם מקורות כי אני חוקר את זה כבר הרבה זמן ולא מצאתי אף אחד שמדבר על זה.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ההלכה איננה מכירה ב"שמות" אלא ב"מעשים". לכן אם האדם מחלל שבת בפרהסיה הרי יש להזהר שלא יגע ביין פתוח, אם איננו מחלל שבת בפרהסיה היין מותר.

לגבי לא תחנם אין איסור אלא אם עע"ז ממש, אדם שלא מקיים מצוות מסוימות איננו גוי, רק עע"ז הוא יהודי ובנו יהודי ויכולים להתחתן עמו.

עיין שו"ע יו"ד

בברכת התורה והארץ

חודש טוב ומבורך