האם איסור לשון הרע קשור בלא תלך רכיל בעמך ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/05/23 11:49 כו באייר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם תשובה על מצוות לא עשה של לא תלך רכיל בעמך, מנקה גם מעוון של לשון הרע ?

תודה, יאיר

תשובה

שלום וברכה

לאור דברי הרמב"ם בראש פרק ז של הלכות דעות, ששם הוא פוסק את כל הפסקים בנושאים אלה, נראה שזה אכן המקור העיקרי:

"המרגל בחבירו עובר בלא תעשה שנאמר לא תלך רכיל בעמיך, ואף על פי שאין לוקין על דבר זה עון גדול הוא וגורם להרוג נפשות רבות מישראל, לכך נסמך לו ולא תעמוד על דם רעך, צא ולמד מה אירע לדואג האדומי".

ברם, יש לזכור כי יסוד התשובה והכפרה נפתח בבקשת המחילה מהנפגע ( אם זה רלוונטי), ורק מכוח כך ניתן לעשות את התשובה גם בין אדם למקום.

כל טוב