מתי מותר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/05/23 17:28 כד באייר התשפג

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב רציתי לדעת האם אפשר להסתפר ביום ירושלים והעם יש אפשרות לקנות בגדים כמו גופיות אני אשכנזי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין בכלל איסור לקנות דברים חדשים ולברך שהחיינו בספירת העומר, איסור זה נוהג רק בין המצרים. גם המחמירים נזהרים מבגדים שמברכים עליהם שהחיינו - לכן לכל הדעות אין שום איסור לקנות גופיות.

לעניין תספורת - השאלה שייכת רק אצל מי שנוהגים אבלות החל מר"ח אייר ועד ימי ההגבלה. לשיטה זו יש מקילים להסתפר ביום ירושלים - מצטט לך תשובה של הרב אבינר שמסבירה על יום העצמאות ועל יום ירושלים:

ש: לכבוד יום העצמאות מותר להסתפר ולהתגלח?

ת: מותר ומצוה. הגר”י ניסים” ספר הלכות יום העצמאות ויום ירושלים לרב רקובר

(לפני יום העצמאות שאלו כמה תלמידים את רבנו הרב צבי יהודה אם מותר להתגלח ביום העצמאות. רבנו לא ענה. מאוחר יותר הוא אמר: “ביום שני יהיה מבחן על הפנים”. ביום העצמאות הוא ראה כמה תלמידים שהחמירו לא להתגלח” אמר: “הכרת פניהם ענתה בהם”. הוסיף: “כאשר יש אמונה יש שמחה” כאשר יש שמחה אין ספקות בהלכה” ‘הודאי שמו כן תהילתו'” עד מתי נהיה פוסחים על שתי הסעיפים?! האם איננו מאמינים בקץ המגולה או האם אנו מאמינים?!”. ס’ רבנו 204).

קישור: https://meirtv.com/alon-3551/