קול באישה ערווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/05/23 05:35 כד באייר התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אחותי החילונית מאוד מאוד מתנגדת וסולדת מהביטוי "קול באישה ערווה", וגם נראה לי שאינה מבינה אותו לאשורו.

האם הרב יכול לכתוב לי הסבר על ביטוי זה, שמתאים להשמיעו לאוזניים חילוניות כל-כך מתנגדות? אני יודע שהאמת אינה ביישנית ואינה פחדנית, אבל עדיין חשוב לי להסביר לה את זה.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

נקודת המוצא של חז"ל פשוטה והיא מורכבת משני חלקים:

ראשונה בהן היא פסיכולוגית. הפסיכולוגיה של חז"ל הוא שיש הרבה מאוד דברים יפים אצל נשים, ויש בהן כוח משיכה. אין מדובר בגוף בלבד, אלא גם בקולה של אישה. הוא משמעותי מאוד למי שאוהב אותה ונמשך אליה, כמו שנאמר בשיר השירים שהדוד מבקש מהרעיה "השמיעני את קולך, כי קולך ערב ומראך נאווה".

השניה היא הלכתית, והיא אומרת כי אסור לגבר להימשך לנשים זרות, לא רק לגופן, אלא גם לקולן.

כל טוב