השקעה בp2p האם מותרת?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/23 05:15 כג באייר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה פנו אליי בהצעה להשקעה כספית בחברה שנקראת BTB אשר ההשקעה בה נעשית בשיטת p2p, כלומר סוג של הלוואה שניתנת ישירות מאנשים לאנשים מבלי התיווך של הבנק, אלא בתיווכה של אותה החברה. ההשקעה מפוצלת בין כמה לווים על מנת להקטין את הסיכוי להפסד. כלומר מדובר בסוג של השקעה כמו פיקדון בבנק, רק בצורה יותר ישירה שמעלה את הרווחים. רציתי לשאול, האם על פי ההלכה מותר להשקיע כסף במקום כזה בשל האיסור לקחת ריבית מיהודים? או האם יש לחברות אלה הסדר כלשהו בדומה לבנקים שמאפשר להם לתת הלוואות עם ריבית?

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

הרעיון היסודי בהשקעות אלה הוא רעיון מצוין.

אולם הריבית שבהן ישירה.

צריך לברר עם החברה האם חלק מתקנותיה הוא שהפעולות נעשות לפי היתר עיסקא.

כל טוב