למה בכלל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/05/23 22:12 כב באייר התשפג

שאלה

למה לאל התנכי בכלל לברוא חיות ארסיות ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הא-ל הוא מקור הכל, משגיח ומנהל הכל - לכן השאלה שלך כל כך נכונה וחשובה.

השאלה אינה רק על חיות ארסיות. השאלה שלך גם על חיות טורפות, גם על מחלות וכל האסונות, בעצם על כל הרע שיש בעולם.

במילים אחרות: מדוע הא-ל הטוב ברא גם רע? זו שאלה רחבה ומקיפה, נכתבו על כך ספרים רבים.

כדי להצטמצם בתשובה קצרה ותמציתית אתמקד בהסבר הראשון שמופיע בתנך - התיאור של אדם וחוה בגן עדן והאכילה מעץ הדעת.

גן עדן הוא עולם טוב, ללא חיות ארסיות (רק אחרי החטא הנחש הפך להיות ארסי) אפילו ללא מוות.

החטא הפך את הנחש לארסי, וגרם לגירוש מגן עדן אל מציאות שיש בה רעות ואסונות. קשה מכולם המוות.

מסקנה הא-ל הביא את האדם לעולם טוב, האדם בחטאיו מביא רע לעולם.