נסיעה בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/05/23 18:32 א בסיון התשפג

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

אני עובד כל השבוע וגם בשבת בחדר כוננות רפואית, למצבי פיקוח נפש. יש שבת שאני יכול להציל 3 אנשים ממוות ויש שבת שאני יכול להשאר בחדר כל השבת, זה מאוד לא צפוי ומשתנה.

העבודה היא במשמרות, ככה שאני נמצא מלפנות בוקר בשבת עד אחה"צ, חדר בכוננות נמצא כשעה וארבעים דקות של הליכה, דבר ראשון האם מותר לי לעבוד בשבת, דבר שני האם מותר לי ליסוע לעבודה באמצעות קורקינט חשמלי, כי הבנתי שחשמל זה דרבנן אז אולי אפשר ליסוע בקורקינט בשינוי או משהו בסגנון, תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רצוי לעבוד בהצלת נפשות אפילו בספק.

אפשר לנסוע באופניים רגילות, וכך ראוי לעשות.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ