סידור הזקן ביום שישי לתימנים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/05/23 12:28 יט באייר התשפג

שאלה

שלום הרב, אני נוהג כמנהג תימן, ראיתי שהשבת (בשנת 2018) על שאלה דומה ורציתי לברר יותר. כתבת שלנוהגים כל השנה לסדר את הזקן/או להתגלח בימי שישי לכבוד שבת אפשר גם לעשות זאת בימי הספירה. האם משמע מכך שאכן מותר לי אישית לסדר את הזקן (איני נוהג להתגלח לגמרי) בימי שישי? כמובן שאיני מדבר על תספורת הראש.

כמו כן אם התשובה היא חיובית, האם ההיתר הוא רק בימי שישי בסמוך לשבת, או גם בימי חמישי? בשבועות שיש לי פנאי אני נוהג להתגלח כבר בחמישי ולא מחכה עם זה למחרת.

תשובה

שלום לך

לפי הבנתי זה רק ליום שישי.

גם בכך שונה מנהג התימנים משאר עדות ישראל ולא בטוח שראוי להמשיך במנהג זה

בהצלחה דוד לוי