סוכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/05/23 14:13 טז באייר התשפג

שאלה

שלום, שאלה בנושא סוכות.

מה צריך באופן כללי לעשות כדי שפרגולה תהיה כשרה לסוכה?

כמו כן האם הסכך (סרגלי עץ אלכסוניים) והמעמיד (מסילות רוחב מעץ לתוכן ניכנסים הסרגלים באלכסון) חייבים להיות לא מוקצעים (קשה למצוא בשוק) או שגם הסרגלים ומסילות מוקצעים אך לא צבועים (מרוססים בחומר דוחה מזיקים) יכול להיות כשר לסכך?

תשובה

שלום וברכה

הפרגולה היא נושא שדנו בו מאות רבנים, והעמדות אינן אחידות.

באופן כללי צריך שזה יעמוד בשני תנאים:

שהסכך עצמו יהיה ארעי. הטוב ביותר הוא בשיטת ה"סנדווי'ץ" כלומר: סכך ארעי בתוך שלייסטים תופרים אותו ביחד. יש דרכים נוספות, או בכלל כל שנה לפתוח ברגים ולנער את הסכך.

התנאי השני הוא אכן שהוא לא יהיה כלים. לא בהכרח לא מוקצע, אבל לא דבר מה שנראה כמו עץ המיועד לעשיית כלים וכדו'.

אנחנו עשינו את הגג על מקנה במבוק שלא עובדו, ואינם מחוברים זה לזה, אלא נמצאים בין קורות בשיטת ה"סנדווי'ץ", תוך עשייה לשמה ולכתחילה שזה יהיה סוכה.

כל טוב