אזכרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/23 17:51 יט באייר התשפג

שאלה

שלום ,

חמתי נפטרה ב4.7.2022 אנחנו מתקרבים ל11 חודש באיזה תאריך יוצא שצריך לעשות סעודת 11 חודש ? ומתי עולים לקבר ?

וגם העם צריך לעשות סעודה בשנה עצמה או מספיק ב11 חודש ? במידה ולא רק עולים לקבר בשנה עצמה ?

אשמח להסבר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התאריך של הפטירה היה ה תמוז תשפ"ב. לאחר יא חודש זה ד' סיון תשפ"ג, ואז עושים אזכרה וסעודה לבני ספרד, לאשכנזים לא עושים כלום אלא מפסיקים לומר קדיש וב' ה' תמוז תשפ"ג יעשו אזכרה של השנה. כך נהגו בני אשכנז.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ