שם לבן דוד או מיכאל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/05/23 17:25 יד באייר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, נולד לנו בן בשעה טובה ברוך ה'. אני ובעלי מתלבטים בין השמות דוד ומיכאל כאשר השם השני יהיה חיים על שם סבי. כלומר דוד חיים או מיכאל חיים. עכשיו אני מתחברת יותר למיכאל חיים ובעלי לדוד חיים כאשר מצד השני אין לו בעיה "לוותר" לי וזה לא עקרוני בשבילו וגם לי אין בעיה לוותר לו. מה עושים במקרה כזה? מי הקובע פה? ))

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים, בימיו וביומיכם יבוא הגואל.

אשריכם שאתם מוותרים זה לזה בשמחה.

דוד הוא מלך ישראל ואילו מיכאל הוא מלאך משרת, וגודל מלך ישראל ממלאך משרת.

שבת שלום

יהדוה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ