שוק ברגל האשה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/05/23 17:38 יד באייר התשפג

שאלה

שלום וברכה. אשמח לדעת היכן כתוב בפוסקים שאשה לא חייבת לכסות את שוק הרגל. ידוע לי שאחינו החרדים מכסים את הרגל בגרב ודתי לאומי זה פחות נהוג. ממש תודה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם המשנה ברורה סי' עה ס"ק ב, כתב שאין צורך לכסות את השוק, כנראה שהייתה כאן טעות מסוימת ובפשטות צריך לכסות את השוק, שגם זה מהמקומות המכוסים. לכן מי שיכול לכסות ראוי ואפילו בגרב דקה מכף הרגל עד הברך.

שבת שלום

יהדוה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ