עבודה כמאבטח בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/05/23 12:34 יג באייר התשפג

שאלה

שלום רב,

מה הדין לגבי עבודה של מאבטח בשבת? מחד גיסא, אבטחה היא פיקוח נפש. ברורים גם המתקנים שבהם לדעתי אין התלבטות (מתקן בטחוני, תשתית, בית חולים). אבל מה לגבי קניון או מסעדה? הפעילות אינה 'כשרה' לשבת אבל כל פיגוע חו'ח שיימנע בוודאי הוא פיקוח נפש

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אני מתקשה לקבל את העבודה כאדם פרטי במקום שמבוסס על בואם של אנשים בחילול שבת שאין בו שום צורך.

נכון הוא שהמדינה כמדינה צריכה לעשות זאת, ואם היית חייל - היית מאבטח את זה, אבל כאדם פרטי - קשה.

כל טוב