טומאה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/05/23 14:46 כה באייר התשפג

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

במדבר פרק יט יד

זאת הַתּוֹרָה אָדָם כִּי-יָמוּת בְּאהֶל כָּל-הַבָּא אֶל-הָאהֶל וְכָל-אֲשֶׁר בָּאהֶל יִטְמָא שִׁבְעַת יָמִים

רמב"ן

והזכיר הכתוב האהל, להגיד שהוא עצמו טמא שבעה וצריך הזיה. ועוד מפני שהיו ישראל יושבי אוהלים במדבר ודבר הכתוב בהווה כי המצוה מיד ולדורות, אבל הוא הדין לבית ולכל המאהילים שמביאים את הטומאה על כל הכלים ועל הנפשות ששם, אלא שאין הבית המחובר מקבל טומאה בעצמו כלל . והנה הזכיר הכתוב במת טומאת מגע ואהל ולא הזכיר בו משא, אבל רבותינו (ספרי) דורשין אותו בקל וחומר מן הנבילה ומרבים אותו לטומאת שבעה כמגע. וכן הוא כפי פשט הכתוב, הזכיר כי באדם המת והשחוט טומאת שבעה והזיה במגע, וכבר הוא ידוע כי מגע התורה הנגיעה ממש והנגיעה על ידי דבר אחר שישא אותו:

כתוב: אלא שאין הבית המחובר מקבל טומאה בעצמו כלל

מה הכוונה מחובר ?

אם אפשר דוגמא

תודה ממשה

תשובה

שלום לך,

הבית מחובר לקרקע ולכן הוא אינו מקבל טומאה.

האהל הוא דבר נייד וניתן לפירוק וטלטול ולכן הוא מקבל טומאה כמו חפצים.

בהצלחה דוד לוי