הפרת נדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/04/23 12:21 ג באייר התשפג

שאלה

כבוד הרב, שלום.

נדרתי נדר על אי שפיכת זרע לבטלה, הנוסח היה:

"אני נודר נדר שלא אחטא בשפיכת זרע לבטלה אם הקדוש ברוך יעזור לי להתמודד עם התקפי חרדה ומחשבות אובדניות"

היום חטאתי והפרתי את הנדר - אני מאוד לחוץ ולא יודע מה לעשות, מה העונש על פי ההלכה במקרה זה?

כיצד ניתן להתיר את הנדר?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

"טוב אשר לא תדר משתדור ולא תשלם" הטעות שלך תהיה לקח עבורך ועבור כל הקוראים להתרחק ולהמנע מנדרים לחלוטין!

עם זאת הואיל והנדר היה בתנאי שד' יעזור לך, אפשר להקל ולומר שהתנאי לא התקיים - שהרי התקפי החרדה לא עברו לך, ולכן הנדר לא חל.

יש דרך להתיר נדר - בסיוע של רב. אתה צריך לגשת לרב, אני בטוח שרב בבית הכנסת שלך, בשכונה או בישיבה באזור מגוריך, ישמח לפגוש אותך ולהתיר את הנדר.