למה בימינו אין צרעת, והאם זה רע או טוב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/04/23 06:22 ד באייר התשפג

שאלה

רציתי לשאול מדוע בימינו אין צרעת ? והאם זה טוב או רע שאין בימינו צרעת?

תשובה

שלום וברכה

פרשנים רבים ביארו כי הצרעת אינה מחלה שקשורה להיגיינה. יש הרבה ראיות לכך גם בתורה שבכתב וגם בתורה שבעל פה, שהגדולה ביניהם היא הפסוק ״כולו הפך לבן - טהור הוא״, כלומר: אם הצרעת השתלטה על הגוף כולו ואין בו בשר חי בכלל - האדם הופך להיות טהור. אין עדות ברורה מזו על כך שזה לא התחום.

צרעת היא אפוא מחלה רוחנית, ניסית, של התערבות אלוהית במציאות.

כיוון שכך, איבדנו אותה במהלך סילוק שכינה, והיא לא נמצאת היום. כמובן שאין לי מושגי האם תתחדש וכיצד.

כמו כל דבר, יש בכך צדדים טובים וצללים. הצללים היא שזה חלק מאיבוד כללי של הופעת שכינה בעולמנו, וגן התמודדות עם לשון הרע והוצאת שם רע; הדבר הטוב הוא כמובן העובדה שאין אנשים שסובלים מצרעת, ואנו נקראים להתמודד עם הנושאים הרוחניים בדרכים אחרות.

כל טוב