שם לבת - מיקה / גאיה / אלמה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/04/23 14:23 ב באייר התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני ואשתי מצפים לבת.

אנחנו מתלבטים בין השמות הבאים:

1. מיקה

2. גאיה

3. אלמה

אין חשיבות לסדר.

אשתי מעדיפה את השם מיקה.

אני נוטה יותר לשמות אלמה או גאיה.

אשמח לשמוע את דעתך לגבי השמות הללו.

תודה רבה מראש

ישראל

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני לא מבין בשמות, חיפשתי תשובות אצל הרב רביד נגר שמשיב בנושא.

כיהודים טובים שפונים אל רב בקביעת שם לבתם, שימו לב שכל השמות שאתם בוחרים הם שמות זרים. כדאי לבדוק שמא הסביבה התרבותית שלכם מרחיקה אתכם ממקורותיכם העבריים, הטבעיים.

כותב הרב רביד נגר:

השם מיקה - אינו שם יהודי. (לא ממש ברור לי מה מקורו ומניין הרעיון להשתמש בו?)

לגבי השם אלמה:

א) פירוש השם אלמה בספרדית הוא: "נשמה",בעברית אין לו משמעות.

ב) בקרב הגויים משמעותו מיוחדת , אבל יהודים צריכים שם יהודי ולא שם לועזי.

ג) יש הסבורים שהקריאה בשמות לועזיים היא זו שגרמה לעם ישראל לגלות

ד) שם לועזי עשוי לגרום להשפעות שליליות בעתיד ולחיבור לתרבות הגויים חלילה

ה) עם ישראל זכו לגאולה בזכות שלא שינו את שמם , לבושם ולשונם. עדיף שם יהודי.

השם גאיה:

השם גאיה אינו שם יהודי מקורו ביוונית משמעותו סבתא אדמה (גי - אדמה , איה - סבתא)

לעניו"ד לא שייך לתת ליהודיה כשרה וטהורה שם לועזי , בטח ובטח לא שם שאין לו משמעות ע"פ היהדות. ולכן אני ממש לא ממליץ להשתמש בשם זה.

משמעות השם גאיה.

א) השם גאיה אינו שם יהודי

ב) השם גאיה לא מתאים לבת ישראל

ג) השם גאיה מקורו ביוונית ואין לתת שם לועזי

ד) ע"פ הרב מרדכי אליהו זצוק"ל אין להשתמש בצירוף "יה" בשם שאינו מהתנ"ך.