התנגשות בין משפחה לבין התורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/23 23:30 א באייר התשפג

שאלה

שלום רב,

התחתנתי עם אישה מקסימה ומצאתי את משפחתה מקסימה בדיוק כמוה ברוך ה'

שני אחים של אשתי הם הומואים אחד נשוי לגבר והשני לפני חתונה עם גבר

לאמא קשה לקבל זאת שבן נוסף שלה הוא הומו וזה מאוד קשה לה ויוצר מצב לא נעים לפעמים, האבא אדיש למצב ורוצה פשוט משפחה שמחה

ההתנגשות שלי והדילמות שלי הן כאלה

1.הם מצפים לילד בהליך פונדקאות, שמחתי כאשר שמעתי שעוד מעט יהיה להם ילד אך מיד גם נכנסה אליי המחשבה של האם מותר לי בכלל לשמוח? הרי התורה אסרה משכב זכר וזה מתנגש לי עם כך שהם יהיו הורים דרך הליך פונדקאות

2.בעוד חודשיים האח הצעיר מתחתן ויש מתח סביב הנושא וגם שם יש סתירה, האח הצעיר כמו הבוגר יותר מאוד מקסימים ואנשים טובים ומכבדים וכל "חטאם" הוא זה שהם הולכים אחר ליבם ואני לא יודע מה לעשות במצב הזה, הרי התורה אסרה על משכב זכר אבל על זוגיות בין גברים אני לא רואה שכתוב ודבר נוסף יש חתונה ואני יודע שאומרים לא ללכת אבל אם אני לא יילך אני אהרוס את המשפחה שלי וזה מצב לא פשוט וככל שעובר הזמן רואים שבעולם שלנו מקבלים את הקהילה יותר ויותר וזה הפך לדבר נורמלי.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראיתי את מכתבך ואת התהיות שבו. נראה שכדי לברר את הנושא עד תומו כדאי שתרכוש את הספר ישרי לבב (מאת הרב ארל'ה הראל, הוצאת חותם 086847325) שעוסק בנשא זה. לאחר לימוד הדברים אם תרצה תפנה שוב בבקשה.

שבוע טיוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ