איזה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/04/23 15:14 כז בניסן התשפג

שאלה

איזה ניסיון האל יכול לתת לאדם?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בכל צעד ושעל, בשוק, בחרושת, במכללה, בבנק... נדרש אדם לפעול על פי האמת והצדק ולא על פי האינטרס והיצר. כך מתאר זאת רמח"ל (מסילת ישרים א׳:ח׳) "כי כל עניני העולם בין לטוב בין לרע הנה הם נסיונות לאדם, העוני מצד אחד והעושר מצד אחד כענין שאמר שלמה (משלי ל): פן אשבע וכחשתי ואמרתי מי ה', ופן אורש וגנבתי וכו'. השלוה מצד אחד והיסורין מצד אחד, עד שנמצאת המלחמה אליו פנים ואחור".