למה אתה אומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/04/23 08:58 כז בניסן התשפג

שאלה

למה אתה אומר שאני הייתי בהר סיני?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא אני אומר. המסורת היהודית קובעת שכל נשמות עם ישראל, בכל הדורות, היו במעמד הר סיני.

לקביעה זו אין משמעות פיזית-ביולוגית, הרי לא נולדנו... זו קביעה רוחנית, משמעותה שלכל יהודי יש חיבור פנימי למעמד של מתן תורה.

אצטט לך מתוך דברי הרמב"ם בנושא (באגרת תימן):

"...זיכרו מעמד הר סיני, שציונו הקב"ה לזוכרו תמיד, וגם הזהירנו מלשכחו אותו, וצוונו ללמד אותו לבנינו כדי שיגדלו על תלמודו. הוא מה שנאמר דברים ד' ט' יו"ד "רק השמר ושמר נפשך מאוד פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך, ופן יסורו מלבבך כל ימי חייך, והודעתם לבניך ולבני בניך יום אשר עמדת לפני ה' אלוהיך בחרב". וראוי לכם אחינו שתגדלו בניהם על המעמד ההוא הגדול, ותספרו בתוך קהל ועדה גדולתו והדרו, שהוא עמוד שהאמונה סובבת עליו, והטענה המביאה לידי אמת. וגדלו המעמד ההוא על כל גדולה כמו שגידלו הקב"ה שנאמר דברים ד' ל"ב "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך" וגו'."