שינוי סכום תוספת כתובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/23 22:06 כו בניסן התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום,

לפני כחודשיים התחתנתי. אני לא מסיר מעצמי את האחריות באופן מוחלט אבל אציין שבמעמד חתימת הכתובה לא הוסבר לי שזהו מסמך משפטי מחייב לכל דבר ולא באמת הבנתי את משמעות החתימה.

תחת הלחץ האדיר של החתונה בתוספת רצון להרשים את הורי הכלה והאורחים התחייבתי בתוספת הכתובה על סכום של מעל לחצי מיליון.

מספר ימים לאחר החתונה העלתי את העניין מול אשתי שהיא מצידה מיד אמרה שזה כלל לא משנה לה ואם מה שיעניק לי שקט זה לשנות את סכום תוספת הכתובה היא מוכנה לעשות כל שצריך.

קראתי בעבר שניתן לעשות שינוי מהסוג הזה אבל באף מקום לא מסבירים כיצד.

אשמח שתעזור לי ותכווין אותי בבקשה, תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה תשואות חן חן לרעייתך שמחפשת טובתך ואת האושר שלכם, על כן מוכנה לוותר ובלבד שהבית שלכם יהיה בשמחה, זו מדרגה גבוהה מאד.

אמנם אפשר לעשות דברים כאלו אבל זה מאד מסובך ומורכב צריך לעשות שטר חדש עם עדים, ויש בכך עוד חששות שמא ההורים או ידידים של כלתך ירימו גבה ואז זה יכול להביא לצרות ביחסים, כמו כן צריך לקחת בחשבון שאם חלילה יש צורך להשתמש בכתובה בד"כ אין משמעות גדולה למספר הכתוב אלא להסדר שמגיעים אליו. כמו כן סכומים גבוהים בתי הדין יודעים שזה הפלגה והם עושים כחכמתם בשאלה זו. על כן שמח בחור במתנת חלקך ובאשה הצדיקה שלקחת לך, אולי בעתיד תעשו מעשה כזה לשנות כתובה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ