ביאת משיח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/23 22:14 כו בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ראיתי סרטון שהוא מסביר על ביאת משיח ומה יקרה לפניו ואני מבולבל, אני עשיתי חטאים בחיי יחסית הרבה לצערי ואני מתחרט על כל רגע ורגע ומנסה להתחזק ולתקן כמה שיותר מהר, אבל בסרטון נאמר שיפרוץ צונאמי על אדמת ישראל והאדמה תרעד וירד גשמי אש אבל אני שואל איך אפשר לשרוד את זה ? הרי ה׳ רוצה בטובתנו ושהבין כבר והתקרב אליו ואני מבין אבל אני פוחד ממש, ונאמר שיהיה 15 ימים של חושך שבו הקב״ה יקח את כל הרשעים כל מי שעשה חטא ולא תיקן ופה אני שואל גם הרבנים הכי צדיקים עשו אפילו חטא אחד בלי לשים לב זה דבר שהוא כמעט ובלתי אפשרי, ועכשיו אני שואל אם זה סתם סרטון שחירפן אותי וגרם לי לפחדים או שזה אמת וכנראה שהרבה יהודים יסבלו סבל רב.

אשמח שתרגיע אותי ותסדר לי את הראש

תשובה

בס"ד יב למ"ט מונים

שלום וברכה

חז"ל אמרו וכך נפסק ברמב"ם (סוף הל' שופטים) שאי אפשר שתדע כיצד יהיה המלך המשיח, וכל הסרטים המדמיינים אין הם אלא דמיון. כיוון שהם מציירים הכל לפי המציאות של ימינו אבל עוד עשר או עשרים שנה העולם כולו ישתנה וברור שגם ביאת המשיח תראה אחרת. על כן אל תשים לבך לסרטים אלו אלא עסוק בטוב, ואין טוב אלא תורה. למד הרבה תורה וחזור ושנן את הלימוד, ואז יהיה שכרך מרובה והקב"ה ישלים לך מאוצרו הטוב ויגן עליך מכל המזיקים וכפי שהגמ' אומרת שהתורה מגינה ומצילה.

בברכת התורה והארץ