הסתכלות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/04/23 13:51 כה בניסן התשפג

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב אני אשכנזיה רציתי לדעת עם מותר להסתכל בחנות על בגדים בלי לקנות והמיטה נוצר בה שקע וממש קשה לשבת עלייה ולישון עלייה העם אפשר לקנות במצב כזה מיטה חדשה והעם יש ימים בספירת העומר שניתן לקנות דברים תודה

תשובה

שלום

אם נכנסים לחנות ואין שום כוונה וסיכוי לקנות אלא רק רוצים להסתכל, צריך ליידע את המוכר, כדי שלא תיווצר הונאת דעת (שנוצרת אצלו ציפייה שאולי ירוויח ובעצם אין סיכוי).

לגבי קניית המיטה - אמנם יש שנהגו לא לקנות דברים חדשים בימי הספירה, אבל אם יש צורך כמו שאת מתארת זה מותר, ואף לברך שהחיינו (או 'הוטב והמיטיב' אם יותר ממישהו אחד נהנה ממנה)

כל טוב