ברכה לבטלה(?)

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/04/23 14:23 כה בניסן התשפג

שאלה

שלום,

במוצ"ש זה מה שקרה:

אכלתי תפו"א ברוטב וברכתי לפניו האדמה, וכיוונתי גם על בננה (שהייתה במקום אחר בבית אם זה משנה).

אחרי שסיימתי לאכול את התפו"א הלכתי לחלק אחר בבית לבננה.

שכחתי שכיוונתי גם על הבננה, באתי לאכול אותה וברכתי בשם השם "...מלך העולם" וזהו עד כאן אז נזכרתי שברכתי, נראה לי שעברו אולי 2 שניות ואז אמרתי שהכל נהיה בדברו (וכיוונתי על מים שהיו לי בחדר) אחרי שנכנסתי לחדר כיוונתי על סוגי השתייה שהיו שם מה שראיתי, ואז שתיתי מהמים, מהתה , וטיפה אחת של שוקו (מבלי לברך כמובן). זה נחשב שתיקנתי את מה שעשיתי? ואין כאן ברכה לבטלה? או שחלילה יש?

תודה.

תשובה

שלום

אין כאן ברכה לבטלה היות ובסוף ברכת כמו שצריך (למרות שלכתחילה כמובן צריך להתכוון מתחילת הברכה למאכל המיועד).

כל טוב