מתי מותר לאכול חמץ בחו"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/04/23 21:36 יח בניסן התשפג

שאלה

רציתי לשאול, אני נמצאת בחו"ל- בדובאי באיזה יום השבוע ומתי מותר לי כבר לאכול חמץ? רביעי או חמישי?

אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם את עם קבוצה של יהודים או בבית הארחה של יהודים יש לנהוג כמנהג המקום ואסור חמץ עד יום ה' בצאת חחג. אם זה בבית פרטי שלך, את יכולה לאכול חמץ שנרכש מנכרים (בירה וכדו') אבל לא פת נכרים, אבל את יכולה להכין פת או עוגה מחיטה של נכרים והכל בצנעא החל מאור ליום ה'.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ