תיקון מראת רכב בחול המועד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/04/23 21:22 יח בניסן התשפג

שאלה

שלום רב,

נשברה לי מראת הרכב )בצד הנוסע( בלילה שלפני הפסח, לא היה מי שיתקן אותה בערב פסח. אני נוסע עם הרכב בחול המועד. הזמנתי חלק חלופי. אני מתלבט לגבי תיקון הרכב במועד.

עיקר החשש שלי הוא שלא אראה רכבים בנסיעה בזמן עקיפה, או אם מישהו עוקף מימין. אני פחות חושש מהדוח )אסור על פי חוק לנסוע כך(

האם מותר לתקן את המראה החול המועד,? בפרט, האם מותר לאסוף ולשלם עבור החלק? האם מותר לתת למוסכניק יהודי לתקן אותו ( יכול להיות שאצליח להרכיב אותו בעצמי( ? תודה מראש

בברכת חג שמח

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שאם צריך את הרכב לשמוש במועד, הרי זה כפי שנפסק בשו"ע סי' תקלו סעי' א שמותר לתקן כל צרכי הסוס אם צריך לרכב עליו. וידוע שאין לנסוע ללא מראה ימנית. נראה שאם זה מעשה הדיוט עדיף שאתה תתקן, ואם צריך אומן נראה שעדיף נכרי.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ