גזל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/23 21:44 יז בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

כשהייתי ילד בבית ספר יסודי הייתי בבית של חבר לכיתה ויצא שלקחתי לו בלי רשות (אפשר אפילו להגיד גנבתי) בובת לגו קטנה.

אני לא חושב שהחזרתי אותה ואין לי מושג איפה היא היום, אני בן 17 וזה קרה ביסודי.

אני כמובן מתחרט אבל דואג שזה בבחינת "טובל ושרץ בידו".

מה לעשות במצב כזה? לספר לו ולבקש סליחה (אנחנו לא ממש חברים היום אך אני מניח שזה לא משפיע)? או משהו אחר?

תודה הרב.

תשובה

שלום וברכה

אם יש אפשרות להחזיר לו - זה הכי טוב.

זה הדבר שיש לעשות לכתחילה.

רק אם אתה חש שדרך זו נעולה ממך - מותר לפעול לאור דברי הגמרא (בעניין אחר) ולעשות בכך צרכי הרבים, כלומר - לעשות משהו עם סכום הכסף הקשור הזה לטובת הציבור.

כל טוב